Günü Birlik Fethiye Tekne Turları
Fethiye'nin Muhteşem Koylarını Keşfedin!

Fethiye'nin Muhteşem Koylarını Keşfedin!

 

Fethiye koyları birer yaz rüyası. Birçok yer milli park statüsü altına korumaya alınarak yapılaşması engellenmiş. Bu sayede bugün hala doğa ile denizin birbirine örüldüğü bir sürü kartpostallık plajları var. Ancak tahmin edersiniz ki temmuz ve ağustos aylarında sahillere yığılan turistler nedeniyle tadını çıkarmak zor oluyor. O yüzden kendinizi kalabalıklardan bir nebze de olsa azad edebileceğiniz yerlere gidebilmeniz için arabayla gelmenizi ya da araç kiralamanızı öneririz.

 

Ölüdeniz

Bu koy, dünya çapında ünlü Ölüdeniz Plajı’na ev sahipliği yapmaktadır. Turkuaz rengi suları ve muhteşem doğal güzellikleri ile ünlüdür. Plajın arkasında yer alan Babadağ, yamaç paraşütü için popüler bir yerdir. Ayrıca Ölüdeniz Koyu, doğal bir lagün şekline sahiptir ve denizin içine uzanan kumlu bir kıstak ile ayrılır. Bu kıstak, denizin sakin ve dingin olduğu bir lagün alanı oluşturur ve yüzme, güneşlenme ve deniz sporları için idealdir. Koyun bir diğer özelliği ise, dünya genelindeki en iyi 10 paraşüt bölgesinden biri olarak kabul edilen Babadağ’ın eteklerinde yer almasıdır. Ayrıca burada, paraşüt yaparak Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

 

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, doğal güzellikleri, endemik kelebekleri ve şelaleleri ile ünlüdür. Bu vadi, Ölüdeniz’den tekne veya dolmuşla ulaşılabilen bir yerdir. Kelebekler Vadisi Koyu, berrak turkuaz renkli suları ve muhteşem doğal güzellikleri ile ünlüdür. Koyun etrafı yüksek dağlarla çevrilidir ve ziyaretçilere sakin bir kaçış imkanı sunar. Koyda yer alan plaj, güzel bir kumlu alan ve birçok deniz canlısı ile dolu berrak sular sunmaktadır. Ayrıca Kelebekler Vadisi, trekking ve doğa yürüyüşleri için popüler bir yerdir. Vadi boyunca yürüyerek, muhteşem manzaralar eşliğinde şelaleler, akarsular ve endemik bitkiler keşfedilebilir.

Kelebekler Vadisi Koyu, Türkiye’nin doğal güzellikleri ile ünlü turistik yerlerinden biridir. Bölge, tatilciler ve doğa severler için sakin bir kaçış imkanı sunmaktadır.

 

Kabak Koyu

Deniz üzerinden tekneler ile ulaşım sağlanan Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi’nin komşusu. Kara ulaşımının çok fazla imkân olmadığı için, güzelliğini koruyan bir koy. 1. Derece Doğal SİT Alanı olan bu koy; kayalar, akarsu ve deniz ile çevrelenmiş nefes kesici bir doğal dokuya sahip.

 

Gemile Koyu

 

Deniz üzerinden ulaşım sağlanmasının yanı sıra kara yolu üzerinden de ulaşım sağlanabilen Gemile Koyu, Fethiye’nin sık ziyaret edilen koylarından biri. Fethiye koyları arasında 1. Derece Doğal SİT Alanı ilan edilmiş bir diğer koy olan Gemile Koyu, Fethiye Körfezi’nin güneyinde yer alan Gemile Adası’nda bulunmakta. Gemile koyuna ulaşım, Fethiye-Ölüdeniz kara yolunu üzerinden ya da Belcekız Plajı’ndan kalkan teknelerle koya ulaşmak mümkün. Ada üzerinde Bizans döneminden kalma 5 adet kilise kalıntısı bulunuyor. Hristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olduğu bilinen bu ada Hristiyanlar için özel bir yere sahip. Yaklaşık 200 yıl önce adada meydana gelen depremler sebebi ile su altında çok fazla tarihi kalıntı bulundurmakta. Dalış yapılarak bu kalıntıları görmek mümkün.

 

Katrancı Koyu

 

Sakin ve daha az ziyaretçinin uğradığı Katrancı Koyu, sessiz ve kafa dinlenmelik bir koy olarak bilinmekte. Fethiye’den 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu koy, diğer koylara göre daha ıssız kabul edilebilir. Nem oranı düşük olan Katrancı Koyu, iki farklı koydan meydana gelmektedir. İlk koyu ziyaret belli saat aralıklarında gerçekleşmekte ve daha sonra koy boşaltılmakta.

Cennet Koyu

Yeşil ve mavinin buluştuğu el değmemiş güzelliğinden ismini alan Cennet Koyu, gerçekten de cenneti andıran bir güzelliğe ve huzura sahip. Hem kristal berraklığındaki denizin hem de doğanın tadını çıkarmak için Fethiye'de ilk uğramanız gereken yerlerden olan Cennet Koyu, kayalıklarla çevrili olduğu için ulaşımı zor, bu nedenle bakir doğası bozulmadan kalmayı başarmış.

Pek çok balık türünü görebileceğiniz kadar berrak ve dalgasız denizi ile üne kavuşan Cennet Koyu, unutulmaz bir yüzme deneyimi sunuyor. Çevresinde kamp alanları ve doğa yürüyüşü yolları bulabileceğiniz koy, Fethiye tekne turlarının da mutlaka uğradığı yerlerden biri. Su altı zenginliklerinden dolayı tüplü ve tüpsüz dalış turlarının da düzenlendiği Cennet Koyu, aynı zamanda dünyaca ünlü Likya Yolu’nun bir parçası.

Çalış Plajı

Fethiye merkezinde yer aldığı için kolayca ulaşabileceğiniz mavi bayraklı Çalış Plajı, 4 kilometreyi bulan uzun kumsalıyla Fethiye tatillerinde tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyen yerli veya yabancı turistlerin ilk gittiği yer. Sıcak günlerinde bile senin esintileri ile keyifli bir deniz günü yaşatan plajın çevresi ise plaj kulüpleri, restoranlar, kafeler, eğlence mekanları ve su sporu merkezleri ile çevrili.

Fethiye'nin en uzun plajlarından biri olmasının yanı sıra nisan ve kasım ayında deniz kaplumbağalarının yumurtladığı alanlarından olmasıyla da ünlü olan Çalış Plajı’nın sahil yolunda keyifli akşam yürüyüşleri yapabilir; gün boyu rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu etkinliği ile güzel zaman geçirebilirsiniz.

Darboğaz Koyu

Hem doğa yürüyüşleri hem de kamp yapmak için Fethiye’de mutlaka uğranması gereken yerlerden biri olan Darboğaz Koyu, turkuaz denizi ve doğal yollarla oluşmuş kaya göletleri ile ünlü. Kara yolu ulaşımı olmadığı için el değmemiş güzelliğini koruyan ender Ege koylarından biri olan Darboğaz Koyu’na teknelerle rahatça gidebilirsiniz.

 

Binlerce yılda şekillenmiş ilginç kaya oluşumlarının çarpıcı manzaraları eşliğinde rengarenk balıklarla birlikte kaya göletlerinde yüzebileceğiniz Darboğaz Koyu’nda unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Tesis ve yapılaşmanın bulunmadığı koy, dalış turları için de en çok tercih edilen yerler arasında. Fethiye'ye sadece 25 kilometre uzaklıkta Darboğaz Koyu’nu ziyaret etmeyi ve yemyeşil manzaranın tadını çıkarmayı unutmayın.

  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
Rezervasyon Oluştur
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
REZERVASYON DETAYLARI
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
ÖDEME PLANI
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
Toplam Tutar :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
  • KARŞILAŞTIR 3
Özellik Özellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz